Databanken

Leren

Maak gebruik van onze databanken. In al onze bibliotheken kun je op de computers gratis deze databanken bekijken. Sommige ook thuis, als je lid bent van de bibliotheek.

Maak hier jouw keuze


  1. Kies

    uit een van onderstaande mogelijkheden

  2. Login

    met je bibliotheekpas om er gebruik van te maken

  3. Zoek

    naar een goed e-book, tijdschrift, krant, recensie of uittreksel


Lezen

E-books in de online Bibliotheek

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken. Die vind je in de online Bibliotheek. Kijk hier hoe het werkt. 

Naar de online Bibliotheek

Digitale tijdschriften

De TijdschriftenBieb is een gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Log snel in en kies je favoriete tijdschrift uit ons verrassende aanbod!

Naar de TijdschriftenBieb

Recensies in LiteRom

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot boekrecensies met tienduizenden interviews en recensies over Nederlandstalige literatuur.

Direct naar Literom

Meer uitleg over Literom

Uittreksels in de Uittrekselbank

Met je bibliotheekpas log je in op de Uittrekselbank. Hier vind je ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten. 

Direct naar de Uittrekselbank

Meer uitleg over Uittrekselbank

Het Financieele Dagblad

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot alle artikelen uit Het Financieele Dagblad online van drie dagen geleden of daarvoor. Vergroot je inzicht!

Naar Het Financieele Dagblad


Luisten & kijken

Luisterboeken in de online Bibliotheek

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot duizenden luisterboeken. Die vind je in de online Bibliotheek. Kijk hier hoe het werkt en laat je verrassen!

Naar de online Bibliotheek

Luisterfragmenten

Er zijn luisterfragmenten beschikbaar in de playlist Lokale schrijvers lezen voor. Ook op de website Loestere zijn luisterfragmenten te beluisteren.

Lees hier meer

Het Financieele Dagblad

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot alle artikelen uit Het Financieele Dagblad online van drie dagen geleden of daarvoor. Vergroot je inzicht!

Naar Het Financieele Dagblad


Onderzoeken

Miljoenen teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

 

 

 

Naar Delpher

Meer uitleg over Delpher

Via Worldcat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteits-bibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen. 

Naar Worldcat

Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals "History" en "Science", maar ook "DIY - Hobbies and Crafts" zijn grotendeels full-text beschikbaar. 
 

Naar EBSCO

Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.
 

 

Naar Springer

Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen. 

 

Naar Gale


Literatuur, erfgoed en cultuur

DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie.

Naar DBNL

Digitale etalages

Van energie tot architectuur, van muziek tot geschiedenis. Onze digitale etalages zijn speciale themawebsites, bedoeld om jou te inspireren. Voor verdieping, verbreding en achtergronden.

Naar Digitale etalages

Eregalerij

De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografie├źn en originele teksten.

Naar Eregalerij


Kijk & vergelijk

Op de site van de Consumentenbond kun je alle testen inzien, zodat je beter bent voorbereid. Deze bron is slechts binnen de bibliotheek te gebruiken. 

Alleen binnen de bibliotheek


Persoonlijke ontwikkeling

online cursussen

Met je bibliotheekpas heb je toegang tot meer dan 100 verschillende online cursussen. Werk aan je persoonlijke ontwikkeling bij de Bibliotheek!

Naar de online cursussen

Theorie.nl

Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. En vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen.

Naar Theorie.nl


Basisvaardigheden leren

Digitaalhuis

nederlands leren, leren solliciteren, omgaan met de computer, met geld of de digitale overheid? Het is allemaal mogelijk bij het digitaalhuis van de bibliotheek. 

Naar Digitaalhuis