Databanken

Maak gebruik van onze databanken. In al onze bibliotheken kun je op de computers gratis deze databanken bekijken. Sommige ook thuis, als je lid bent van de bibliotheek.

Maak hier jouw keuze


  1. Kies

    uit een van onderstaande mogelijkheden

  2. Login

    met je bibliotheekpas om er gebruik van te maken

  3. Zoek

    naar een goed e-book, tijdschrift, krant, recensie of uittreksel


Lezen & luisteren

E-books

E-books kun je direct op je telefoon, tablet of e-reader lezen. Je grijpt nooit mis omdat ze nooit uitgeleend raken én je hoeft ze niet terug te brengen. Van 0 tot 18 jaar.

 

Ga naar de e-books op Jeugdbibliotheek.nl

Luisterboeken

Boeken kun je ook lezen met je oren, wist je dat al? Luister op je tablet of telefoon naar de mooiste luisterboeken met de online Bibliotheek-app. Van 0 tot 18 jaar.

 

Ga naar de luisterboeken op Jeugdbibliotheek.nl


Voorleesfilmpjes

De Voorleeshoek

Voorgelezen worden uit bekende prentenboeken met beeld en muziek, dat is fijn. Voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

Log in bij De Voorleeshoek

Meer informatie over De Voorleeshoek

Bereslim

Leuke animatiefilms van bekende prentenboeken. Zo leer je nieuwe woordjes! Voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Log in bij Bereslim

Meer informatie over Bereslim

Bliksem

Bliksem is een interactief digitaal prentenboek. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Log in bij Bliksem


Lezen voor school

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Lezen voor de lijst helpt je een boek te kiezen dat past bij je leesniveau. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Ga naar Lezen voor de lijst

Uittrekselbank

De Uittrekselbank heeft samenvattingen van bekende jeugdboeken en literatuur. Met de achtergrondinformatie krijg je extra inzicht in het boek. Nuttig voor je boekbespreking! Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
 

Log in bij de Uittrekselbank

Meer informatie over Uittrekselbank

LiteRom

LiteRom is superhandig voor lezen op school. Het geeft een compleet overzicht van interviews met auteurs, artikelen over en boekrecensies van Nederlandse en vertaalde literatuur van 1900 tot heden. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Log in bij LiteRom

Meer informatie over Literom

Literatuurgeschiedenis

Of het nou voor een boekverslag is, een werkstuk voor je studie of uit interesse: op Literatuurgeschiedenis lees je van alles over literaire teksten van de middeleeuwen tot nu. Zo leer je meer over schrijvers, thema's en stromingen. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
 

Ga naar Literatuurgeschiedenis

DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van Nederlandse teksten. Lees teksten over letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van lang geleden tot nu. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
 

Ga naar DBNL


Leren & opzoeken

Junior Einstein

logo Junior Einstein

Oefenen met tafels of met Engels? Met Junior Einstein kun je online oefenen met alle vakken van de basisschool. Voor schoolkinderen van 6 tot 12 jaar.
 

Log in bij Junior Einstein

Informatie voor werkstuk en spreekbeurt

 Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Op deze pagina vind je per thema verschillende onderwerpen voor je werkstuk of spreekbeurt. Wij helpen je op weg! Er zit vast een onderwerp bij waar je meer over wil weten! Succes met je spreekbeurt of werkstuk!

 

Ga naar Informatie voor werkstuk en spreekbeurt

Mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? Wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Vind boeken, filmpjes en spelletjes over mediawijsheid. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Naar Mediawijsheid

Theorie.nl

logo Theorie.nl

Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. Vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen! Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Log in bij Theorie.nl

Meer informatie over Theorie.nl

Delpher

logo Delpher

In Delpher vind je miljoenen pagina’s uit historische kranten, boeken en tijdschriften. Handig om op te zoeken hoe het vroeger ging en wat daar over werd geschreven. Voor scholieren van 12 tot 18 jaar.

Ga naar Delpher

Digidingen-desk

logo digidingen-desk

Digidingen-desk helpt je met digitale zaken die je moet regelen bij verschillende organisaties. Denk aan het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan of het regelen van je studiefinanciering. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Ga naar Digidingen-desk