Nieuws 2024

 • Sluiting 27 juli Bekijk details

  8 juli 2024

  Op zaterdag 27 juli zijn alle bieblocaties gesloten ivm ICT werkzaamheden. Daarna staan we weer graag voor je klaar in jouw bieb.

 • Zomerstop voor IDO spreekuren Bekijk details

  8 juli 2024

  In de zomer zijn er geen IDO spreekuren vanaf maandag 22 juli t/m vrijdag 9 augustus in bibliotheken: Beek, Echt, Stein, Geleen, Born en in buurthuis de Schepenbank in Oirsbeek. Heeft u in deze periode een vraag over de digitale overheid dan kunt u wel gewoon, tijdens openingsuren, terecht in Bibliotheek Ligne. Attentie: vrijdagmiddag 19 juli is er ook geen spreekuur in bibliotheek Geleen.

 • Zondag 2 juni Bekijk details

  31 mei 2024

  Op zondag 2 juni worden er onderhoudswerkzaamheden gepleegd aan het bibliotheeksysteem, waardoor de mijn-bieb omgeving op de site niet beschikbaar is en het niet mogelijk is online boeken te verlengen. Het is wel mogelijk om via de website in de catalogus te zoeken. Op maandag 3 juni zal de mijn-bieb omgeving weer beschikbaar zijn.

 • Artificiële Intelligentie? Bekijk details

  31 mei 2024

  Als je oplet hoor je er de laatste tijd steeds meer over in het nieuws, het gaat over chatbots, nepfoto's, algoritmen, zorgrobots, chatGPT. AI is een verzamelbegrip voor allerhande nieuwe technologieën die steeds meer gaan nabootsen wat wij als mens kunnen. Dit is heel kort door de bocht en er zit veel meer achter. Kennis over AI is belangrijk omdat Digitaal Burgerschap en omgaan met nieuwe technologie een steeds groter onderwerp is in de samenleving. Bibliotheken spelen een steeds grotere rol...

 • Work in Progress Bekijk details

  29 mei 2024

  Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei worden er in alle bieblocaties, met uitzondering van bibliotheek Ligne in Sittard, onderhoudswerkzaamheden gepleegd. Dat betekent dat het niet mogelijk is om online boeken te lenen en te verlengen. Het is wel mogelijk in de bieb boeken in te leveren of ter plekke te lenen. Daarbij worden alle uitleen data van 30 + 31 mei met een week verlengd. Hou er rekening mee dat cursussen en workshops zijn geannuleerd. De spreekuren van het IDO zijn geannuleerd

 • Mini expo: Welkom in Hellevorst! Bekijk details

  13 mei 2024

  Vanaf 17 mei is er bibliotheek Ligne de gratis mini-expo 'Welkom in Hellevorst' te bewonderen. Rik Peters, kinderboekenschrijver uit Sittard-Geleen, neemt je mee naar het griezelige en grappige stadje waarin zijn boeken zich afspelen. Ontmoet de gekste personages. Lees geheime notities van de schrijver. Bekijk handgemaakte tekeningen. Ontdek dat de verhalen over de hele wereld worden gelezen. Ga aan de slag met zoekvragen, spelletjes, puzzels of kleurplaten. En … win misschien wel een gloednieuw...

 • VoorleesExpress Bekijk details

  13 mei 2024

  De Domijnen gaat starten met de VoorleesExpress in de gemeente Beekdaelen. De VoorleesExpress verspreidt taalplezier en zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal en lezen extra aandacht krijgen. Gezinnen worden aan vrijwilligers gekoppeld die 20 weken bij een gezin thuis komen om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Naast Amstenrade gaan we ook in Schinnen, Puth en Oirsbeek starten.

 • Start cursus Digivitaler Bekijk details

  13 mei 2024

  Op 3 juni starten we op feestelijke wijze in bibliotheek Ligne met de cursus DigiVitaler. In deze cursus leer je in vier lessen om te gaan met digitale gezondheidszaken op je computer. Meld je snel aan want vol=vol!

 • Lezing Philip Dröge Bekijk details

  13 mei 2024

  Wist je dat de Nederlandse taal (bijna) Amerika heeft veroverd? In deze lezing op 22 mei vertelt historicus Philip Dröge (schrijver van Moresnet) over de Tawl. De lezing is in bibliotheek Ligne op de derde etage tussen de romans. Leden van de bibliotheek krijgen korting en betalen 5 euro. Klik op de button 'Regulier met korting". Nieuwsbrieflezers van de boekhandel Wim Krings betalen ook 5 euro door eerst in het balkje de kortingscode hieronder in te vullen. Daarna doorklikken en de bestelling...

 • BoekStartDag Bekijk details

  10 mei 2024

  Zaterdag 1 juni is het BoekStartdag in de Bibliotheek! Een extra feestelijke dag omdat BoekStart 15 jaar bestaat! De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan de leuke activiteiten in jouw Bibliotheek. Ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.