Luisterfragmenten

Lezen & luisteren

Lokale schrijvers lezen voor

De Domijnen heeft in het voorjaar van 2020 samenwerking gezocht met een aantal schrijvers die een band hebben met onze regio, omdat ze er nu wonen, er opgegroeid zijn of erover schrijven. Het zijn filmpjes met fragmenten over uiteenlopende onderwerpen, spelend in de eigen regio of elders, in Nederlands of dialect. Laat je verrassen en ontdek deze schrijvers! 

Ga naar playlist (YouTube)

Loestere

Via de website Loestere.nl kun je luisteren naar verhalen, gedichten en columns ingesproken in het Sittards dialect. De website is speciaal opgezet voor ouderen die in coronatijd weinig tot geen bezoek krijgen. Voor de afleiding kunnen zij gratis luisteren naar de fragmenten in hun vertrouwde Zittesj en er afleiding, troost of vermaak in vinden. 

Begin juli zijn er nieuwe verhalen en gedichten toegevoegd; de verhalen Tösje de belk, St. Rosa Runj en Kómkómmertied door John Hertogh. En de gedichten De Leifde – Waar door Lizette Colaris en Kollenberg (2) en het gedicht St. Joep door Frans Appelmans, Frenske van Zitterd. 

Ga naar Loestere.nl


Radioboeken

Beluister gratis meer dan honderd Radioboeken, luisterverhalen van ongeveer 30 minuten, die speciaal voor deBuren (Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat) geschreven en ingelezen werden door Vlaamse en Nederlandse auteurs.