Leren omgaan met de computer en internet

Heb je nog nooit of bijna nooit met de computer gewerkt? Of heb je moeite om de weg te vinden op internet? Geef je op voor een Klik & Tik cursus en wij maken je wegwijs.

Waarom?

Het kunnen werken met de computer en het gebruik van internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Contact houden met je familie, tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

De rijksoverheid communiceert met de burgers bijna uitsluitend digitaal. Digitale vaardigheden worden ook steeds belangrijker op de werkvloer.

Voor wie?

Klik & Tik is gemaakt voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer, het internet en social media. Deelnemers leren met Klik & Tik zelfstandig of onder begeleiding om te gaan met de computer en met internet. Dit gebeurt in een beveiligde oefenomgeving. Klik & Tik bestaat uit vijf programma’s die je achter elkaar kunt doorlopen, of los van elkaar, afhankelijk van je voorkennis.

Elk programma bestaat uit vier ochtenden. Deelname aan Klik & Tik is gratis, er zijn alleen eenmalige kosten voor het cursusboek € 14,00.

Wil je meedoen?

Je leert in een groepje, ook van elkaar. De cursus is 4 tot 6 keer. Je kunt wekelijks starten met de cursus, je werkt zelfstandig en in eigen tempo aan de computer van de Bibliotheek. Wanneer je hulp nodig hebt word je geholpen door de medewerkers van de Bibliotheek. 

Neem contact op met de lokale bibliotheek voor meer informatie. Aanmelden kan in de bibliotheek of via klantenservice@bibliotheekdedomijnen.nl.

Waar Wanneer
Amstenrade maandag 21 augustus en 2 oktober
Beek woensdag 18 oktober en 22 november
Born donderdag 7 september en 23 november
Echt maandag 21 augustus en 6 november
Geleen dinsdag 1 augustus en 21 november
Sittard vrijdag 1 september en 17 november
Stein dinsdag 24 oktober en 28 november