Belastingaangifte

Meer doen met de computer

Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt. 


Gratis hulp

Laat je gratis helpen bij de aangifte. In maart en april bieden experts in elk van onze bibliotheekvestigingen invulhulp. Dit zal zijn tijdens spreekuren waarvoor je je dient in te schrijven.Voor de aangifte mag je onze computers gratis gebruiken. En de documenten mag je gratis printen.

Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en hulp is gratis en voor mensen die niet digivaardig zijn. De bibliotheken in Sittard, Geleen, Born, Stein, Beek, Amstenrade en Echt-Susteren doen mee.

Maak een afspraak

Maak een afspraak om zeker te zijn van hulp tijdens het spreekuur. Je kunt vanaf 3 februari 2023 tijdens openingstijden bellen naar de lokale bibliotheek, mail naar klantenservice@bibliotheekdedomijnen.nl of laat aan de balie je telefoonnummer achter bij een medewerker van de bibliotheek, dan word je teruggebeld.

Kun je niet komen op het afgesproken tijdstip laat ons dat dan weten.

Bekijk hier alle datums

Wat neem je mee?

Heb je een afspraak voor hulp bij het invullen van je aangifte 2022? Hieronder staat wat je mee moet nemen. Zonder deze gegevens kunnen wij je niet goed helpen

Afspraak maken en DigiD-machtiging

Maak altijd een afspraak! Let op bij het maken van een afspraak: het aanvragen van een DigiD-machtiging kan maximaal 10 dagen duren.

Regel wel eerst een DigiD-machtiging. Hier helpen de medewerkers van het Informatiepunt Digitale Overheid je graag bij.

 

Wat neem je altijd mee?

  • Een geldig legitimatiebewijs van jezelf
    Ben je gemachtigd om aangifte te doen voor je fiscale partner? Neem dan ook mee: een kopie van een geldig legitimatiebewijs van je fiscale partner
  • De afspraakbevestiging voor hulp bij aangifte (als je die hebt ontvangen)
  • De aangiftebrief (als je die hebt ontvangen)
  • De DigiD-machtigingscode voor 2022 van jezelf
    Ben je gemachtigd om aangifte te doen voor je fiscale partner? Neem dan ook mee: de DigiD-machtigingscode voor 2022 van je fiscale partner
  • Werkend e-mailadres en bijbehorend wachtwoord en je gsm / smartphone / mobiele telefoon.

Direct bellen met de Belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543


Cursussen voor de computer

Wil je beter leren omgaan met de websites van de overheid? 
Volg dan een computercursus bij de Bibliotheek.