Nieuws

 • Mini expo: Welkom in Hellevorst! Bekijk details

  13 mei 2024

  Vanaf 17 mei is er bibliotheek Ligne de gratis mini-expo 'Welkom in Hellevorst' te bewonderen. Rik Peters, kinderboekenschrijver uit Sittard-Geleen, neemt je mee naar het griezelige en grappige stadje waarin zijn boeken zich afspelen. Ontmoet de gekste personages. Lees geheime notities van de schrijver. Bekijk handgemaakte tekeningen. Ontdek dat de verhalen over de hele wereld worden gelezen. Ga aan de slag met zoekvragen, spelletjes, puzzels of kleurplaten. En … win misschien wel een gloednieuw...

 • VoorleesExpress Bekijk details

  13 mei 2024

  De Domijnen gaat starten met de VoorleesExpress in de gemeente Beekdaelen. De VoorleesExpress verspreidt taalplezier en zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal en lezen extra aandacht krijgen. Gezinnen worden aan vrijwilligers gekoppeld die 20 weken bij een gezin thuis komen om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Naast Amstenrade gaan we ook in Schinnen, Puth en Oirsbeek starten.

 • Start cursus Digivitaler Bekijk details

  13 mei 2024

  Op 3 juni starten we op feestelijke wijze in bibliotheek Ligne met de cursus DigiVitaler. In deze cursus leer je in vier lessen om te gaan met digitale gezondheidszaken op je computer. Meld je snel aan want vol=vol!

 • Lezing Philip Dröge Bekijk details

  13 mei 2024

  Wist je dat de Nederlandse taal (bijna) Amerika heeft veroverd? In deze lezing op 22 mei vertelt historicus Philip Dröge (schrijver van Moresnet) over de Tawl. De lezing is in bibliotheek Ligne op de derde etage tussen de romans. Leden van de bibliotheek krijgen korting en betalen 5 euro. Klik op de button 'Regulier met korting". Nieuwsbrieflezers van de boekhandel Wim Krings betalen ook 5 euro door eerst in het balkje de kortingscode hieronder in te vullen. Daarna doorklikken en de bestelling...

 • BoekStartDag Bekijk details

  10 mei 2024

  Zaterdag 1 juni is het BoekStartdag in de Bibliotheek! Een extra feestelijke dag omdat BoekStart 15 jaar bestaat! De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan de leuke activiteiten in jouw Bibliotheek. Ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.