Werken met de elektronische overheid

Leer hoe je een DigiD gebruikt, de huurtoeslag aanvraagt, werk zoekt, toegang krijg tot digitale zorg, informatie vindt over de AOW en nog veel meer. Schrijf je nu in voor deze cursus.

Wat is Digisterker?

Digisterker is een cursus waarin je leert omgaan met de elektronische overheidsinformatie, de e-overheid. Digisterker is een cursus waarin je stap voor stap leer om steeds meer zelf via internet te regelen.

Wat leer je?

Aan bod komen onderwerpen zoals hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. MijnOverheid en de Berichtenbox worden eveneens besproken. Met het onderdeel DigiVitaler helpen we je op weg met het kennismaken met en gebruiken van digitale zorg.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit vier dagdelen en vindt plaats in de bibliotheken van De Domijnen. Aan de hand van een cursusboek en onder begeleiding van gecertificeerde docenten worden alle onderwerpen besproken. Je gaat ook zelf aan de slag met voorbeelden en opdrachten.

Deelname aan Digisterker is gratis. Er zijn alleen eenmalige kosten voor het cursusboek €14,00.

Wat heb je nodig?

Een geldig e-mailadres en basiskennis van de computer. Ben je niet zeker van je computerkennis volg dan eerst de cursus Klik & Tik.

Digisterker voor nieuwkomers

In aangepaste vorm wordt ‘Werken met de e-overheid’ ook ingezet als hulpmiddel om vluchtelingen te ondersteunen bij hun integratie in Nederland.


Wil je meedoen?

De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je werkt op een computer van de Bibliotheek in een groepje. De cursus is 4 keer. Wanneer je hulp nodig hebt word je geholpen door de medewerkers van de Bibliotheek.

Neem contact op met de lokale bibliotheek voor meer informatie. Aanmelden kan in de bibliotheek of via klantenservice@bibliotheekdedomijnen.nl.

Waar Wanneer
Amstenrade maandag 13 november
Beek woensdag 23 augustus
Born donderdag 30 november
Echt maandag 2 oktober
Geleen dinsdag 17 oktober
Sittard vrijdag 13 oktober
Stein dinsdag 26 september